Αξιοθέατα Περιοχής

Το  Melissa Hotel βρίσκεται στο κέντρο της ιστορικής πόλης της Ελευσίνας, 30 μόλις λεπτά από την Αθήνα και την πόλη της Κορίνθου.

Η Ελευσίνα (70.000 κάτοικοι) είναι μια πόλη με μεγάλη εμπορική, ναυτιλιακή, βιομηχανική και πολιτιστική δραστηριότητα. Η κομβική της θέση επιτρέπει μονοήμερες εκδρομές στους Δελφούς, στον όσιο Λουκά αλλά και σε Κόρινθο, Μυκήνες, Επίδαυρο. Σε απόσταση 10 χλμ. στο δρόμο προς Αθήνα, βρίσκεται η ιστορική Μονή Δαφνίου ενώ σε πολύ μικρή απόσταση, βρίσκεται το «Μεγάλο Πεύκο», μια περιοχή όπου θα συναντήσετε πολλές ψαροταβέρνες καθώς και την παραλία της Κινέττας, η οποία συναντάται λίγο πιο κάτω.

Κοντά στην Ελευσίνα, θα βρείτε μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες της Αττικής.

  • Πόρτο Γερμενό

Το Πόρτο Γερμενό βρίσκεται 40 χλμ περίπου από την Ελευσίνα.  Είναι ένα μικρό παραθαλάσσιο χωριό με πολλές μικρές και μεγάλες παραλίες που περιστοιχίζονται από τα ψηλά βουνά του Πατέρα και του Κιθαιρώνα.  Εκεί βρίσκεται και το αρχαίο κάστρο των Αιγοσθενών που κτίσθηκε τον 4ο Αιώνα Π.Χ.  Αν θα προτιμάτε την ηρεμία, κάντε την επίσκεψή σας τις καθημερινές μια και τα Σαββατοκύριακα πλημυρίζει από λουόμενους.  Αφού απολαύσετε την καθαρή θάλασσα, μπορείτε να επιλέξετε μία από τις πολλές ψαροταβέρνες ή να κατευθυνθείτε στα Βίλλια, που βρίσκονται 15 χιλμ από την παραλία, για παραδοσιακούς μεζέδες κάτω από τα πλατάνια .

  • Ψάθα

Η Ψάθα είναι μία από τις μεγαλύτερες παραλίες της Αττικής με μήκος 2,5 χμλ.  Αγαπημένο σημείο για τους Αθηναίους λόγω της εύκολης πρόσβασης από την Εθνική Οδό Αθηνών Κορίνθου, τα καλοκαιρινά Σαββατοκύριακα ζωντανεύει με δροσερά κοκτέιλ και μουσικές από τα μπαράκια. Πολύ κοντά στην Ψάθα βρίσκεται η παραλία του Αλεποχωρίου καθώς και η περιοχή Σχίνος με πολλές μικρές μη οργανωμένες παραλίες .  Στην Ψάθα μπορείτε να φθάσετε και από την Παλαιά οδό Αθηνών Θηβών, μέσα από το δροσερό πευκοδάσος του Όρους Πατέρα.  Η απόσταση από την Ελευσίνα είναι 40 περίπου χλμ.
Διεύθυνση: Περσεφόνης 21, 19200, Ελευσίνα - Ελλάδα
Tηλέφωνο & Fax: 210 5546547
Email: melissa@melissahotel.gr
Europa ΕΣΠΑ 2007 -2013
Bookmark and Share